Всичко за стартиране на строеж на къща

Пътят на строителството на къща не винаги е лесен. Той преминава през етапи, които са много различни и изискват различни нива на внимание. От първоначалните планове до окончателното завършване има още много аспекти, които трябва да бъдат взети под внимание. Най-важното е, че изпълнителите трябва да имат необходимите познания и да могат да предоставят точна оценка на цената на цялостния проект (включително материали, труд и оборудване) за всеки етап.

Всичко за стартиране на строеж на къща

Съдържание

Рано или късно всеки се сблъсква с приоритетната задача – създаване на нов дом за цялото семейство. Нашта строителна фирма “Янчов Инженеринг” има години опит в индустрията и успешно завършени стотици строежи на къщи из цяла България. При всеке строеж обаче има особености, които се обособяват като общи и индивидуални такива. Сега ще споделим с Вас полезна информация при стартиране на строеж на къща, а за индивидуална консултация – ние сме насреща!

Какво е хубаво да знаете преди стартирането на строеж на къща?

От гледна точка на потребител и клиент, трябва да сте наясно с някои особености при строежа на къща. На първо място, трябва да отделите време да се вдъхновите с идеи, дизайни и макети, които ще Ви помогнат да си наредите концепцията за бъдещия Ви дом. Успоредно с това е препоръчително да определите някакъв ориентировъчен бюджет, с който ще разполагате. Една добра практика е да предвидите допълнителни 20 – 40% от общия бюджет към него, за да не останете изненадани при крайнит калкулации. Следваща стъпка е да проучите коректни строителни фирми с квалифициран персонал, опит и доволни клиенти. В проучването може да отделите и време за подбор на строителни магазини, за да сте все пак запознати с избора на пазара.

Преди стартиране на строежа на къща непременно трябва да се изяснят всички Ваши въпроси, затова си водете бележки. Нашите специалисти ще Ви дадат обратна връзка по всеки казус. Ние от “Янчов Инженеринг” държим преди стартиране на строежа на къща да се вземат мерки за безопасност на строителната площадка, защото държим на сигурността на служителите ни и на оконите.

След като вече сте наясно с тези посочени особености е възможно да се започне строеж на къща, като винаги когато имате въпрос – той трябва да бъде комуникиран, за да се избегнат грешки и да се работи с истински професионализъм. Изпълнителят обикновено се свързва със строителен инженер, за да провери строителните планове и структурната цялост на конструкцията. След като плановете ви бъдат одобрени от инженерната компания, можете да започнете изграждането на основите. Следващата стъпка е да се изградят стените и покривът. Това е моментът, в който ще получите най-голямо удовлетворение от усилената си работа. Изграждането на покрива е най-сложната част от строителния процес. Ще трябва да се уверите, че той е правилно изолиран, монтиран и уплътнен. Поставянето на покрива на вашия дом е ключово решение, което ще определи формата и естетиката на вашия дом. Ако не сте доволни от окончателния дизайн на покрива, можете да се погрижите той да бъде монтиран от опитен покривач. След като сте поставили покрива, е време да изградите вътрешните стени и пода на дома си. Това е и най-трудната част от проекта. Изграждането на нов дом отнема изключително много време и често изисква няколко души да работят заедно по една и съща задача.

Нашата строителна фирма е изградила култура на работа, която е характерна за целия екип и ние държим на качеството, което Ви обещаваме и което накрая – получавате. Насреща сме при въпроси.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Pinterest
Email
Мнения за Янчов Инженеринг

Препоръки от клиенти

Когато изберете Янчов Инженеринг за вашия проект за жилищна сграда, можете да сте сигурни, че ще получите най-високо качество по отношение на проектирането и строителството. Ние сме се посветили на това да надминем вашите очаквания, като същевременно ви предоставим инструментите, от които се нуждаете, за да вземете възможно най-доброто решение.