Вертикална планировка на къща

В строителната практика при строежа на къща се предвижда и създаването на вертикална планировка. Това е картова схема, която се изготвя специално за Вашия проект и е от фундаментално значение за бъдещата къща. Ние от “Янчов Инженеринг” сме с богат опит в проектирането, създаването и строежа на мечната къща за всеки наш клиент, за което свидетелства отличната обратна връзка от страна на същите клиенти.

Вертикална планировка

Какво е вертикална планировка и защо се прави?

Вертикалната планировка представлява схема или чертеж, който е част от архитектурния процес при строежа на къща и се изготвя от геодезист, като предварително се заснема строителния терен. Този проект ще Ви даде реална представа на рамките, в които се простира имота, като се определят всички наклони, височини, площадки, пътища, стълбища, плочи, стени, паркинги, площадки за спортни дейности, градини и пр.

Вертикалната планировка е индивидуално моделиране на терена според желанията и интересите на клиента, като се осигуряват и пътища за оттичането на повърхностните води към шахти и канавки, за да не се стигне до задържане на вода и наводняване. Успоредно с насочването на водите се отделя внимание и на предотвратяването на почвената ерозия, свлачища, пропадания на земна маса и замочурявания.

Нашият екип препоръчва да се прави вертикална планировка на къща, защото по този начин се определят нивата на къщата спрямо други отправни точки като: подземни нива, етажи, площадки и тротоари. Това ще даде ясен ориентир за земно-изкопните дейности и за правилното пренасяне на земната маса, така че да не се стигне до кризисни ситуации. Вертикалната планировка ще създаде основите на един стабилен строеж на къща, като обхване най-ключовите моменти от нейната стабилност и отводняване, което пък има силен ефект при дългосрочното експлоатиране на къщата.

янчов билд - Вертикална планировка на къща

Viber

Контакти по Viber

Messenger

Конталти по Facebook Messenger

Facebook

Посетете нашата фейсбук страница

Галерия Вертикална планировка

Процесът на вертикално планиране включва създаването на подробен план, в който са нанесени всички необходими измервания. Например височината на тавана, разположението на вратите и прозорците, вида на основите, вида на покривните плочки и т.н. Всички тези детайли се разработват върху подробния план. Важно да се има предвид, че всички чертежи трябва да бъдат одобрени от съответните органи преди началото на строителството.

При определняне на цената, трябва да се вземат предвид фактори като, сложността на проекта, терена и други. Например, ако къщата ви е построена на върха на стръмен хълм, ще бъде по-трудно да се построи, отколкото къща на равен терен. Избирайки “Янчов Инженеринг”, можете да сте сигурни, че ще осигурим най-добрия вертикален план за вашата къща.

Мнения за Янчов Инженеринг

Препоръки от клиенти

Когато изберете Янчов Инженеринг за вашия проект за жилищна сграда, можете да сте сигурни, че ще получите най-високо качество по отношение на проектирането и строителството. Ние сме се посветили на това да надминем вашите очаквания, като същевременно ви предоставим инструментите, от които се нуждаете, за да вземете възможно най-доброто решение.

строител
Контакти с Янчов Инженеринг

Готови ли сте да построите къщата на мечтите си?

Ние сме компания, която проектира, проектира и строи къщи повече от 12 години. Независимо дали търсите модерна или традиционна къща, ние имаме опита и ноу-хауто, за да я реализираме.